Divan u Düsseldorfu

Es selamu alejkum,

Poštovane džematlije i musafiri, iskreno se nadamo da ste dobroga zdravlja. Vjerujemo da ste u proteklom periodu bili u određenoj mjeri upoznati sa aktivnostima IKC Düsseldorf.
Ovom prilikom vam se obraćamo kako bismo vam predstavili novi projekat našeg Centra kojim želimo unaprijediti rad istog. Naime riječ je o proširenju naših postojećih kapaciteta time što ćemo u prizemlju tj. u stanu koji je iza biroa – napraviti, uz Allahovu pomoć, jedan bosanski divan, koji bi prvenstveno služio kao dodatni prostor za namaz, mekteb, ali pored toga i mjesto okupljanja naših džematlija i omladine.
U divanu će, ako Bog da, naše džematlije moći provoditi vrijeme između namaza, popiti bosansku kahvu, pogledati vijesti iz domovine, ali i naši mlađi i patriote pratiti uživo utakmice naše reprezentacije. Pored toga, nama kao džematu je prijeko potrebna jedna reprezentativna prostorija u kojoj bismo mogli ugostiti naše musafire. Cilj nam je također da ženama i djevojkama Centra obezbijedimo kvaliteno mjesto za druženje ali i prostor za kurseve u raznim poljima.
Planirani izgled divana trebao bi biti bosanskog stila (bosanska sećija duga cca 15,5m), sa tepisima i stolovima identičnog dizajna. Napomena, ovaj prostor će u potpunosti biti kompatibilan za obavljanje namaza u svakom trenutku, što isključuje mogućnost ulaska u obući, konzumiranja duhana i prikazivanje tv sadržaja koji ne dolikuje ovom objektu.
Da bismo uspjeli u ovom projektu, neophodno je da vas kao najveću snagu ovog džemata obavijestimo o ovim aktivnostima i da zatražimo vašu materijalnu pomoć u realizaciji istog. Molimo sve naše džematlije i musafire koji nisu u mogućnosti da nas posjete u našim prostorijama, da svoje priloge za izgradnju ovog divana  uplate na račun Centra.

 

Islamisches Kulturzentrum Düsseldorf e.V.
Stadtsparkasse Düsseldorf
IBAN: DE91 3005 0110 0021 0471 88
BIC: DUSSDEDD

Paypal: paypal@ikc-d.de
Jačajmo zajedno!

Svako dobro vam želimo i Mahsus selam!
Izvršni odbor IKC-D

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.